آشنایی با صنعتی سازی ساختمان و مزایای آن
صنعتی سازی ساختمان
ساخت و ساز صنعتی یک روش ساختمانی است که هدف آن بهینه سازی فرآیند ساخت و ساز با ادغام اتوماسیون و مکانیزاسیون در محیط تولید کارخانه است این شامل استفاده از فناوری دقیق و روشهای تولید بهینه برای ساخت اجزای ساختمان با دقت و کیفیت بالا است.
ساخت و ساز صنعتی تمرکز را از پروژه محوری به محصول محور بودن تغییر میدهد و روند بسیاری از فرآیندهای تولید را تکرار میکند.
مقایسه روش صنعتی سازی و روش های ساخت و ساز سنتی
صنعت ساخت و ساز سنتی مدتهاست که با ناکارآمدی، هزینههای بیش از حد، تأخیر و مشکلات کیفیت مواجه بوده است. برخلاف ساخت و ساز سنتی، ساخت و ساز صنعتی تمرکز را بر روی فناوری و فرآیندها تغییر میدهد، که امکان کنترل بهتر در مراحل مختلف ساخت و ساز و همچنین توانایی ساخت سریع تر و حذف خطاهای بالقوه انسان را فراهم می کند.
با توجه به اینکه هر ساختمان و هر طبقه به طرحها، ابعاد یا سازگاریهای خاصی نیاز دارد، صنعتی سازی باید «سفارشیسازی انبوه» را ارائه دهد. سفارشی سازی انبوه به معنای استاندارد کردن فرآیندها برای به دست آوردن کارایی از طریق صرفه جویی در مقیاس است، در حالی که سفارشی سازی کافی در محصولات برای پاسخگویی به اکثر نیازهای پروژه ارائه می شود.
سایر مزایای صنعتی سازی ساختمان
ساخت و ساز صنعتی طیف وسیعی از مزایایی را ارائه می دهد که فراتر از تأثیرات زیست محیطی مثبت آن است. اتوماسیون فرآیندها و استانداردسازی اجزای ساختمان مزایای زیر را به همراه دارد:
– افزایش سطح ایمنی
– کاهش هزینه های نیروی کار
– کنترل فرایند
– افزایش بهره وری و کنترل بهتر پروژه
– مقرون به صرفه بودن
– ساخت و سازهای با کیفیت بهتر
– راه حلی برای بحران جهانی مسکن
– شرایط کاری بهتر برای نیروی کار
– بهینه سازی فرآیندهای طراحی، که در آن تمام جنبه های لازم از نظر حجم، مادی، عملکرد و صرفه جویی پروژه تعریف میشود.
– کاهش زمان اجرا: بخش بزرگی از فرآیند طبق استانداردهای قبلی در کارخانه انجام میشود.
– مراقبت از محیط زیست: با ساخت سازه خانه در کارخانه، زمان را بهینه کرده و ضایعات، مواد و جابجایی افراد در محل را کاهش مییاید. این منجر به کم رنگ شدن ردپای کربن به میزان قابل توجهی در مقایسه با سایت های ساخت و ساز معمولی میشود.
همانطور ساخت و ساز صنعتی مزایای بی شماری را ارائه می دهد، چالش ها و محدودیت هایی را نیز به همراه دارد که باید مورد توجه قرار گیرد مانند:
– حمل و نقل و تدارکات مورد نیاز برای قطعات پیش ساخته
– نوسانات و شروع تاخیر در محیط های کارخانه
– محدودیت در طراحی
– عدم انطباق و پشتیبانی نظارتی
– پذیرش کند صنعت به دلیل ریسک گریزی در صنعت
چند نمونه از صنعتی سازی ساختمان
ساخت و ساز صنعتی از عناصر مختلفی تشکیل شده است، مانند:
- ساخت و ساز خارج از محل، پیش ساخته و ساخت مدولار: ساخت و ساز خارج از محل به ساخت اجزای ساختمان در یک کارخانه اشاره دارد، که شبیه به پیش ساخته است؛ اگرچه پیش ساخته اصطلاحات تاریخی مرتبط با مراحل ساخت با کیفیت پایین است. ساخت و ساز در زیر چتر ساخت و ساز خارج از محل قرار می گیرد، اما اغلب به عنوان یک سیستم ساختمانی خاص از واحدهای حجمی مانند کل اتاق ها شناخته می شود.
- ساخت لایه به لایه: این مورد به عنوان پرینت سه بعدی شناخته می شود. از فناوری چاپ سه بعدی برای صرفه جویی در زمان، کاهش اتلاف مواد و افزایش انعطاف پذیری طراحی استفاده می کند.
- تکنولو ژی رباتیک: رباتیک نمونه دیگری از ساخت و سازهای صنعتی است که به کاهش مشکلات نیروی کار ساخت و ساز کمک می کند و در عین حال دقت و کارایی را نیز بهبود می بخشد.
- ساخت با فناوری دیجیتال: فناوریها و روشهای جدید مانند مدلسازی اطلاعات ساختمان، امکان صنعتی سازی را فراهم میکنند؛ زیرا طرحها برای تولید و مونتاژ (DMA) ساخته میشوند و میتوانند از سیستم به ماشین برای تولید تعریف شوند.
تاثیر ساخت و ساز صنعتی بر محیط زیست
ساخت و ساز صنعتی نه تنها از طریق اتوماسیون و استانداردسازی، بهره وری و مقرون به صرفه بودن را بهبود می بخشد؛ بلکه تأثیر مثبتی بر محیط زیست نیز ایجاد می کند.
یکی از اثرات زیست محیطی مهم ساخت و ساز صنعتی، کاهش زباله های ساختمانی است.
از آنجایی که روشها و فناوریهای صنعتی سازی دقت را بهبود میبخشند، میتوان از مواد به طور مؤثرتری استفاده کرد و ضایعات را به حداقل رساند. همچنین، مواد موجود در محیط کارخانه را می توان بهتر بازیافت یا تغییر کاربری داد. این امر منجر به کاهش قابل توجهی در تعداد مواد خام مورد نیاز برای استخراج و حمل و نقل و همچنین میزان نخاله های ساختمانی ارسال شده به محل های دفن زباله پس از ساخت می شود.
علاوه بر این، تکنیکهای ساختوساز صنعتی اغلب از مواد پایدار و سازگار با محیط زیست استفاده میکنند؛ زیرا شیوههای بهبود مستمر در فرآیندهای مبتنی بر محصول نسبت به فرآیندهای مبتنی بر پروژه رایجتر است. ساخت و سازهای صنعتی با انتخاب موادی که تأثیر زیست محیطی کمتری دارند، به ما کمک می کند تا محیطی سبزتر و طبیعی ایجاد کنیم.